Motor slaat niet aan...

Je bent bezig met je LJ80, en je komt er niet meer uit? Hier kan je je vragen kwijt. Domme vragen bestaan niet, alleen domme antwoorden. Schroom dus niet je vraag te stellen, en schroom ook niet een vraag te beantwoorden!
Gebruikersavatar
Offroadrunner
Beheerder
Berichten: 9749
Lid geworden op: 09 mei 2007 21:58
Kenteken: 63-ZB-67
Type: LJ80Q
Bouwjaar: 18 apr 1981
Locatie: 52°09'44.86"N 5°18'38.45"E
Contacteer:

Motor slaat niet aan...

Bericht door Offroadrunner » 17 jan 2012 12:55

Ik kan starten tot ik de batterij leeg gestart heb, maar mijn motor slaat niet aan. Heel af en toe even een snik, maar ook niet meer dan dat. Alsof de motor geen brandstof krijgt.
Maar dat krijgt hij dus wel!

Iemand enig idee waar ik het zoeken moet? 'k Hoop dat als ik straks weer thuis ben er wat antwoorden zullen staan, zodat ik morgen niet weer op de fiets hoef... Ik HAAT fietsen, zéker met deze kou! :evil:
Groeten / Grüße / Regards, ]-[arold
Afbeelding
WWW.OFFROADRUNNER.NL
LJ80-traveling to: Poland, France, Italy, Norway, Germany

Gebruikersavatar
Frankenstein
Kroegbaas
Kroegbaas
Berichten: 8202
Lid geworden op: 09 mei 2007 20:22
Kenteken: KD-315L
Type: LJ80Q
Bouwjaar: 26 mei 1983
Locatie: Schipluiden
Contacteer:

Re: Motor slaat niet aan...

Bericht door Frankenstein » 17 jan 2012 12:59

Heb je wel een vonk? FF losse bougie tegen het blok houden. Carb bevroren? Contactpunten erg vochtig?
Eerst koffie...

The older I get, the better I was...

http://www.suzukilj80.nl

Gebruikersavatar
lj80Robbie
Berichten: 3280
Lid geworden op: 10 mei 2007 17:13
Kenteken: 98-XRL-2
Type: LJ80Q
Bouwjaar: 19 feb 1982
Locatie: Zutphen

Re: Motor slaat niet aan...

Bericht door lj80Robbie » 17 jan 2012 13:58

verdeelkap vochtig :?:
beetje vochtverdrijver hier en daar spuiten.

Gebruikersavatar
lemor5
Berichten: 1346
Lid geworden op: 18 mei 2007 11:36
Kenteken: GY-16-TR
Type: LJ80Q
Bouwjaar: 0- 0-1981
Locatie: Leeuwarden

Re: Motor slaat niet aan...

Bericht door lemor5 » 17 jan 2012 15:02

ja lijkt mij ook een ontstekingsprobleem, als er wel benzine is.
let the sunshine in

Gebruikersavatar
Offroadrunner
Beheerder
Berichten: 9749
Lid geworden op: 09 mei 2007 21:58
Kenteken: 63-ZB-67
Type: LJ80Q
Bouwjaar: 18 apr 1981
Locatie: 52°09'44.86"N 5°18'38.45"E
Contacteer:

Re: Motor slaat niet aan...

Bericht door Offroadrunner » 17 jan 2012 18:09

Er is wel degelijk benzine!
Punt is, dat als de motor eenmaal gelopen heeft, hij daarna normaal aan slaat. Dus direct bij de eerste slag van de startmotor.
Verdelerkap ziet er droog uit. Op de rotor zat een heel klein beetje zwarte aanslag, heb ik verwijderd. De puntjes heb ik gecontroleerd, en die zijn zeer netjes. Nu ga ik ff naar buiten om de bougied er eens uit te draaien en te checken...
Groeten / Grüße / Regards, ]-[arold
Afbeelding
WWW.OFFROADRUNNER.NL
LJ80-traveling to: Poland, France, Italy, Norway, Germany

Gebruikersavatar
Frankenstein
Kroegbaas
Kroegbaas
Berichten: 8202
Lid geworden op: 09 mei 2007 20:22
Kenteken: KD-315L
Type: LJ80Q
Bouwjaar: 26 mei 1983
Locatie: Schipluiden
Contacteer:

Re: Motor slaat niet aan...

Bericht door Frankenstein » 17 jan 2012 18:39

Hoe weet je dat hij brandstof krijgt?
Eerst koffie...

The older I get, the better I was...

http://www.suzukilj80.nl

Gebruikersavatar
lj80Robbie
Berichten: 3280
Lid geworden op: 10 mei 2007 17:13
Kenteken: 98-XRL-2
Type: LJ80Q
Bouwjaar: 19 feb 1982
Locatie: Zutphen

Re: Motor slaat niet aan...

Bericht door lj80Robbie » 17 jan 2012 19:44

staat hij ook op de winterstand
als hij 1 maal warm is start hij normaal
zal denk ik toch in de carb zitten net wat Frank zei
kou probleem , donderdag wordt het zachter weer dan is het probleem over :mrgreen:

Gebruikersavatar
Offroadrunner
Beheerder
Berichten: 9749
Lid geworden op: 09 mei 2007 21:58
Kenteken: 63-ZB-67
Type: LJ80Q
Bouwjaar: 18 apr 1981
Locatie: 52°09'44.86"N 5°18'38.45"E
Contacteer:

Re: Motor slaat niet aan...

Bericht door Offroadrunner » 17 jan 2012 20:06

Frankenstein schreef:Hoe weet je dat hij brandstof krijgt?
Als ik de brandstofslang van de carb los haal, en de motor start, dan spuit er een aardige hoeveelheid brandstof uit het slangetje.
lj80Robbie schreef:staat hij ook op de winterstand
als hij 1 maal warm is start hij normaal
zal denk ik toch in de carb zitten net wat Frank zei
kou probleem , donderdag wordt het zachter weer dan is het probleem over :mrgreen:
Ik heb er een open luchtfilter op zitten. Het lijkt me echter sterk dat dat het probleem is aangezien ik al jaren zo rond rijdt... Dus ook de strenge winters van 2009 en 2010, en toen heb ik nergens last van gehad.

Inmiddels heb ik de condensator vervangen, evenals de bougies, de rotor, de puntjes, en de verdelerkap. Maar nog steeds wil de motor niet aanslaan... :?
Groeten / Grüße / Regards, ]-[arold
Afbeelding
WWW.OFFROADRUNNER.NL
LJ80-traveling to: Poland, France, Italy, Norway, Germany

Gebruikersavatar
ernabenno
Berichten: 837
Lid geworden op: 17 mei 2008 08:37
Bouwjaar: 0- 6-1983
Locatie: Achterhoek

Re: Motor slaat niet aan...

Bericht door ernabenno » 17 jan 2012 21:57

Ha Harold,
Ik neem aan dat je dit:
Heb je wel een vonk? FF losse bougie tegen het blok houden.
inmiddels hebt getest.......
Heb je nog de originele bobine? Wat je kunt proberen is om het weerstandje dat bovenop die bobine zit te omzeilen. Dus de + draad rechtstreeks op de + van de bobine aansluiten. Je vonk zal dan een stuk krachtiger worden :twisted:
Oké, het is een paardemiddel maar je bobine kan er wel tegen. (onze witte crosser wist 15 jaar lang niet beter :wink: )

Grt. Benno
Goodgoan! , Erna & Benno

We don't get lost, we just change where we want to go...

Gebruikersavatar
Offroadrunner
Beheerder
Berichten: 9749
Lid geworden op: 09 mei 2007 21:58
Kenteken: 63-ZB-67
Type: LJ80Q
Bouwjaar: 18 apr 1981
Locatie: 52°09'44.86"N 5°18'38.45"E
Contacteer:

Re: Motor slaat niet aan...

Bericht door Offroadrunner » 17 jan 2012 22:04

ernabenno schreef:Ha Harold,
Ik neem aan dat je dit:
Heb je wel een vonk? FF losse bougie tegen het blok houden.
inmiddels hebt getest.......
Uiteraard :wink:
ernabenno schreef:Heb je nog de originele bobine? Wat je kunt proberen is om het weerstandje dat bovenop die bobine zit te omzeilen. Dus de + draad rechtstreeks op de + van de bobine aansluiten. Je vonk zal dan een stuk krachtiger worden :twisted:
Oké, het is een paardemiddel maar je bobine kan er wel tegen. (onze witte crosser wist 15 jaar lang niet beter :wink: )

Grt. Benno
Ik wist van die omzeiling af, was alleen ff vergeten hoe één en ander dan moest worden omzeilt... Morgenavond maar eens proberen... :wink:
Evt. ook maar eens kijken of een andere bobine de oplossing is...
Groeten / Grüße / Regards, ]-[arold
Afbeelding
WWW.OFFROADRUNNER.NL
LJ80-traveling to: Poland, France, Italy, Norway, Germany

Gebruikersavatar
ernabenno
Berichten: 837
Lid geworden op: 17 mei 2008 08:37
Bouwjaar: 0- 6-1983
Locatie: Achterhoek

Re: Motor slaat niet aan...

Bericht door ernabenno » 17 jan 2012 22:37

Succes ermee!! Enneh, fiets ze morgenvroeg. Hoef je ook niet meer naar de sportschool :wink:

Groetjes, Benno
Goodgoan! , Erna & Benno

We don't get lost, we just change where we want to go...

mr suzuki
Berichten: 566
Lid geworden op: 12 nov 2010 21:37
Kenteken: 40 NB 55
Bouwjaar: 0- 0-1978
Locatie: Heelsum

Re: Motor slaat niet aan...

Bericht door mr suzuki » 17 jan 2012 22:50

ernabenno schreef:Succes ermee!! Enneh, fiets ze morgenvroeg. Hoef je ook niet meer naar de sportschool :wink:

Groetjes, Benno
Ik geloof dat Haroldniet naar de sportschool hoeft,hij sport de hele dag. :mrgreen:

vandaag in veenendaal geweest.? of je colega
2013 Lustrum,dan zit ik al 30 jaar in de suzuki wereld.
Veel moois beleeft al die jaren pffff

Gebruikersavatar
Offroadrunner
Beheerder
Berichten: 9749
Lid geworden op: 09 mei 2007 21:58
Kenteken: 63-ZB-67
Type: LJ80Q
Bouwjaar: 18 apr 1981
Locatie: 52°09'44.86"N 5°18'38.45"E
Contacteer:

Re: Motor slaat niet aan...

Bericht door Offroadrunner » 17 jan 2012 22:55

mr suzuki schreef:
ernabenno schreef:Succes ermee!! Enneh, fiets ze morgenvroeg. Hoef je ook niet meer naar de sportschool :wink:

Groetjes, Benno
Ik geloof dat Haroldniet naar de sportschool hoeft,hij sport de hele dag. :mrgreen:

vandaag in veenendaal geweest.? of je colega
Laten we eerlijk zijn, een paar uurtjes sporten zou niet verkeerd zijn voor me :roll: :mrgreen: Maar fietsen.... :evil: Ik loop nog liever, 't is dat m'n werk daarvoor net te ver weg is... Waarschijnlijk vroeger teveel gefietst ofzo. Iedere dag van Soest naar Loosdrecht op en neer is de druppel geweest )))

Nee Marco, ben zelf niet in Veenendaal geweest vandaag. Mocht je dus een mooie wit met geel/groene vrachtwagen hebben gezien dan zal dat mijn collega zijn geweest :mrgreen:
Groeten / Grüße / Regards, ]-[arold
Afbeelding
WWW.OFFROADRUNNER.NL
LJ80-traveling to: Poland, France, Italy, Norway, Germany

mr suzuki
Berichten: 566
Lid geworden op: 12 nov 2010 21:37
Kenteken: 40 NB 55
Bouwjaar: 0- 0-1978
Locatie: Heelsum

Re: Motor slaat niet aan...

Bericht door mr suzuki » 17 jan 2012 23:03

jammer.zag zo,n auto ik ging rechts af zag m in schim.

we gaan elkaar misschien nog wel eens zien,mzzl :D
2013 Lustrum,dan zit ik al 30 jaar in de suzuki wereld.
Veel moois beleeft al die jaren pffff

Gebruikersavatar
Tinus
Berichten: 660
Lid geworden op: 13 mei 2007 22:06
Locatie: Langeraar
Contacteer:

Re: Motor slaat niet aan...

Bericht door Tinus » 17 jan 2012 23:17

Maar dat je benzine heb tot de carb. is 1
Maar zijn sproeiers schoon en dergelijke
Als je zo door gestart heb draai dan is een bougie er uit
En kijk of hij nat is zo ja is het een onstekings probleem
Is hij droog zou ik toch is de carb. schoon maken
Afbeelding

Plaats reactie