Pagina 1 van 1

Suzuki Swift Plug-in Hybrid en SX4 brandstofcel op

Geplaatst: 01 okt 2009 20:40
door Henri Berends
Suzuki Swift Plug-in Hybrid en SX4 brandstofcel op Tokyo Motor Show Vianen, oktober 2009
Suzuki toont later deze maand op de Tokyo Motor Show de Swift Plug-in Hybrid. De hoofdaandrijving wordt verzorgt door een electromotor. Via een stekker in het stopcontact kan de accu worden opgeladen en indien de accu onderweg uitgeput raakt, wordt deze opgeladen door een generator die op haar beurt wordt aangedreven door een kleine motor.
De Swift Plug-in Hybrid is de milieuvriendelijk oplossing voor korte (stads)ritten zoals die veel voor komen in het dagelijks gebruik, maar kan dankzij de generator ook op langere afstanden worden gebruikt.
Daarnaast is de SX4-FCV (Fuel-Cell Vehicle) te bewonderen op de Suzukistand. Deze combineert een high performance brandstofcel met een hoge druk waterstof tank (70Mpa). Een lichte compacte condensator verbetert de prestaties door de energie die tijdens het remmen vrijkomt op te slaan en te hergebruiken tijdens acceleratie.

Re: Suzuki Swift Plug-in Hybrid en SX4 brandstofcel op

Geplaatst: 01 okt 2009 21:08
door Offroadrunner
En wanneer komen deze bolides naar Europa (Nederland)?? :roll:

Goed dat Suzuki ook bezig is met zuinige (lees electrische en/of hybride) auto's, maar m.i. zijn ze daar al redelijk laat mee!... :oops:

Re: Suzuki Swift Plug-in Hybrid en SX4 brandstofcel op

Geplaatst: 01 okt 2009 21:20
door Henri Berends
De huidige Suzuki's zijn momenteel ook niet al te gunstig ingedeeld in de milieu-labels. Vindt het overigens nog steeds opvallend dat de autofabrikanten juist nu wel heel zuinige voertuigen feitelijk op de markt kunnen zetten. Dit ook onder druk van de in medio 2008 gestegen brandstoffen en de financiele crisis in de wereld.
Zo'n 25 jaar geleden waren de stop-start- systemen ook al op de markt. maar verdwenen ook geruisloos. En wie herinnert de strijd om de lage CW-waarden niet. Audi was destijds hierin een topper. Maar momenteel haalt bijna geen enkele fabrikant dit item aan.

Goed dat Suzuki zich nu ook zich groener ontwikkeld.

Re: Suzuki Swift Plug-in Hybrid en SX4 brandstofcel op

Geplaatst: 01 okt 2009 21:37
door Offroadrunner
M.i. zijn de oliemaatschappijen de grote boosdoeners als het gaat om het tegen houden van zuinige auto's. Hoe meer brandstof ze verkopen hoe liever het ze is...
Uiteindelijk zijn ze er achter gekomen dat het milieu toch net iets belangrijker is dan het verkopen van olieproducten, en dat de voorraad olie niet onuitputtelijk is...
Het heeft dus even geduurd, maar uiteindelijk zijn die kwakzalvers wakker geworden :mrgreen:

Re: Suzuki Swift Plug-in Hybrid en SX4 brandstofcel op

Geplaatst: 01 okt 2009 23:11
door Offroadrunner
Nog een paar plaatjes erbij gevonden :mrgreen:
Afbeelding

Afbeelding

Re: Suzuki Swift Plug-in Hybrid en SX4 brandstofcel op

Geplaatst: 01 okt 2009 23:42
door Frankenstein
Offroadrunner schreef:M.i. zijn de oliemaatschappijen de grote boosdoeners als het gaat om het tegen houden van zuinige auto's. Hoe meer brandstof ze verkopen hoe liever het ze is...
Ze hebben niet de zuinige auto's tegengehouden maar wel de alternatieve brandstoffen om maar te zorgen dat ze hun produkten konden verkopen. Komt ook nog bij dat op olie gebaseerde brandstoffen goedkoper waren dan alternatieve brandstoffen en technieken dus de consument ging gewoon voor het goedkoopste. Nu dat verschil steeds kleiner wordt, olie schaars wordt, het milieu steeds meer gaat tellen en we niet meer afhankelijk willen zijn van olie wordt het eindelijk lonend om alternatieven te ontwikkelen. Dus springen de autoindustrie en de oliemaatschappijen vol overgave op het ontwikkelen van nieuwe brandstoffen en technieken om toch maar geld te blijven verdienen.

Ben benieuwd wanneer iemand de eerste hybride lj80 in elkaar zet!