Pagina 1 van 1

Suzuki presenteert de nieuwe MR Wagon

Geplaatst: 22 jan 2011 14:45
door Offroadrunner
Afbeelding

Suzuki heeft op de thuismarkt de nieuwe MR Wagon gepresenteerd. Het model is een zogeheten kei car, hetgeen betekent dat de auto korter is dan 3,4 meter en smaller dan 1,48 meter. En voor de aandrijving zorgt een motor van 660 cc inhoud.

Afbeelding

De nieuwe MR Wagon lost de vorige, inmiddels 5 jaar oude editie af. Suzuki zegt een compleet nieuwe 3-pitter voor de auto ontwikkeld te hebben. De unit is gekoppeld aan een CVT en levert 54 pk in atmosferische vorm. De turboversie is goed voor 64 pk en tegen meerprijs kan de MR Wagon worden voorzien van vierwielaandrijving.

Afbeelding

De wielbasis van de MR Wagon groeide met 6,5 centimeter tot 2,425 meter en in de hoogte meer de Suzuki 1,625 meter. Door de toegenomen as afstand belooft de Japanse fabrikant een ruimer interieur, een beter veercomfort en een grotere rij stabiliteit.

Afbeelding

Andere kenmerken van de nieuwe MR Wagon zijn touch screen bediening voor de geluidsinstallatie en de optie om ESP met een wegrijdhulp voor op hellingen mee te bestellen. De prijzen beginnen bij omgerekend 12.500 euro.

Afbeelding

Dat maakt dit doosje te duur voor Europa, maar parkeergemak is bij de prijs inbegrepen en daar is de Japanse doelgroep best gevoelig voor. En als parkeren ondanks de beperkte afmetingen (3,395 x 1,475 meter) tóch lastig blijft: ook een achteruit rij camera staat op de optielijst.

Re: Suzuki presenteert de nieuwe MR Wagon

Geplaatst: 22 jan 2011 19:04
door lj80Robbie
lijkt een beetje op de daihatsuuuu materia
of is dit het antwoord op de materia die overigens uit de produktie gaan