Aardbeving Japan treft auto-industrie

Foto- film- en linkdump
Plaats hier de foto's, filmpjes & links die je wilt delen met mede-forummers; alles wat raakvlak heeft met Suzuki en LJ80 mag (met inachtneming van de huisregels natuurlijk!).
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Offroadrunner
Beheerder
Beheerder
Berichten: 9944
Lid geworden op: 09 mei 2007 21:58
Kenteken: 63-ZB-67
Type: LJ80Q
Bouwjaar: 18 apr 1981
Locatie: 52°09'44.86"N 5°18'38.45"E
Contacteer:

Aardbeving Japan treft auto-industrie

Bericht door Offroadrunner »

Hoewel Toyota zoals het er nu uitziet het zwaarst is getroffen door de ramp in Japan, zijn ook andere automakers getroffen. De ramp trekt een zware wissel op de industrie door het gehele land. Nissan en Honda werden eveneens gedwongen vestigingen te sluiten.

Door de aardbeving wordt ook de communicatie bemoeilijkt, dus een duidelijk plaatje is er vooralsnog niet. Toyota, dat van de Japanse fabrikanten het grootste aantal productiefaciliteiten in het noorden heeft, maakte eerder al bekend bezig te zijn met het inventariseren van de schade. Niet alleen moest het merk een aantal fabrieken sluiten, ook bij toeleveranciers Toyota Boshoku Corporation en Denso Corporation werd er schade geleden.
Ook Honda zag zich genoodzaakt twee fabrieken stil te leggen. In Suzuka is de productie inmiddels weer hervat, maar in de Sayama-vestiging ligt de productie vooralsnog helemaal stil, de werknemers daar zijn geëvacueerd. In het Research & Development Centre in de prefectuur Tochigi stortte een deel van het gebouw in, hierbij was een dode te betreuren.
Nissan, dat eveneens fabrieken ten noorden van Tokio heeft, moest bij vier vestigingen de deuren sluiten. In twee vestigingen brak kort na de aardbeving brand uit. Ondanks dit vielen er gelukkig slechts twee gewonden.

Afbeelding

Suzuki en Mitsubishi niet getroffen
Navraag bij de importeurs leert dat Suzuki en Mitsubishi vooralsnog geen directe schade lijken te ondervinden van de ramp. Mitsubishi’s vestigingen liggen te ver zuidelijk om de effecten van de beving mee te krijgen. Een woordvoerder van Suzuki verklaarde nog geen concrete informatie te hebben, maar nog niks had vernomen over eventuele schade. Toch is het niet uit te sluiten dat de merken later alsnog hinder ondervinden van de aardbeving, bijvoorbeeld door schade bij toeleveranciers.**Update 14.10 uur**

Een woordvoerder van Toyota importeur Louwman & Parqui meldt dat de Japanse fabrikant een e-mail heeft gestuurd waarin ze melden dat alle productiefaciliteiten inmiddels weer operationeel zijn.

Bron: Autoweek.nl
Groeten / Grüße / Regards, ]-[arold
Afbeelding
WWW.OFFROADRUNNER.NL
LJ80-traveling to: Andorra, Belgium, Denmark, France, Germany, Italy, Luxembourg, Monaco, Norway, Poland
Plaats reactie