Motor slaat niet aan...

Je bent bezig met je LJ80, en je komt er niet meer uit? Hier kan je je vragen kwijt. Domme vragen bestaan niet, alleen domme antwoorden. Schroom dus niet je vraag te stellen, en schroom ook niet een vraag te beantwoorden!
Gebruikersavatar
lemor5
Berichten: 1350
Lid geworden op: 18 mei 2007 11:36
Kenteken: GY-16-TR
Type: LJ80Q
Bouwjaar: 0- 0-1981
Locatie: Leeuwarden

Re: Motor slaat niet aan...

Bericht door lemor5 » 25 jan 2012 10:09

spanningsregelaar ?
let the sunshine in

Gebruikersavatar
Offroadrunner
Beheerder
Berichten: 9753
Lid geworden op: 09 mei 2007 21:58
Kenteken: 63-ZB-67
Type: LJ80Q
Bouwjaar: 18 apr 1981
Locatie: 52°09'44.86"N 5°18'38.45"E
Contacteer:

Re: Motor slaat niet aan...

Bericht door Offroadrunner » 25 jan 2012 18:31

Frankenstein schreef:Heb je al gemeten of er stroom op de bobine komt? Dan weet je in ieder geval in welke helft van de ontsteking je moet gaan zoeken.
Zojuist gemeten, en ik meet 12 volt. Lijkt mij goed??

Maar waar nu verder zoeken??... :scratch:
Groeten / Grüße / Regards, ]-[arold
Afbeelding
WWW.OFFROADRUNNER.NL
LJ80-traveling to: Poland, France, Italy, Norway, Germany

Gebruikersavatar
marceldodge
Berichten: 101
Lid geworden op: 14 sep 2009 19:08

Re: Motor slaat niet aan...

Bericht door marceldodge » 25 jan 2012 19:21

op zich wel maar heb je al geprobeerd om te meten tijdens het starten? want het zou zo maar kunnen gebeuren dat je dan geen 12 v meer meet,door bv een inwendige sluiting in bv je startmotor.......

Gebruikersavatar
suzfan
Site Admin
Site Admin
Berichten: 2728
Lid geworden op: 09 mei 2007 12:07
Kenteken: HK-04-TG
Type: LJ80Q
Bouwjaar: 18 jan 1982
Locatie: Schipluiden
Contacteer:

Re: Motor slaat niet aan...

Bericht door suzfan » 25 jan 2012 20:20

Offroadrunner schreef:
Frankenstein schreef:Heb je al gemeten of er stroom op de bobine komt? Dan weet je in ieder geval in welke helft van de ontsteking je moet gaan zoeken.
Zojuist gemeten, en ik meet 12 volt. Lijkt mij goed??

Maar waar nu verder zoeken??... :scratch:

en op de rotor.

je moet nu langzaam veder gaan met meten.
Roest?? NEE, HIJ IS VAN POLYESTER !!!!

Gebruikersavatar
Offroadrunner
Beheerder
Berichten: 9753
Lid geworden op: 09 mei 2007 21:58
Kenteken: 63-ZB-67
Type: LJ80Q
Bouwjaar: 18 apr 1981
Locatie: 52°09'44.86"N 5°18'38.45"E
Contacteer:

Re: Motor slaat niet aan...

Bericht door Offroadrunner » 25 jan 2012 20:23

suzfan schreef:
Offroadrunner schreef:
Frankenstein schreef:Heb je al gemeten of er stroom op de bobine komt? Dan weet je in ieder geval in welke helft van de ontsteking je moet gaan zoeken.
Zojuist gemeten, en ik meet 12 volt. Lijkt mij goed??

Maar waar nu verder zoeken??... :scratch:

en op de rotor.

je moet nu langzaam veder gaan met meten.
Jep, maar da's makkelijk gezegd als je niet WAT en HOE je WAAR moet meten... :shock:
Groeten / Grüße / Regards, ]-[arold
Afbeelding
WWW.OFFROADRUNNER.NL
LJ80-traveling to: Poland, France, Italy, Norway, Germany

Gebruikersavatar
suzfan
Site Admin
Site Admin
Berichten: 2728
Lid geworden op: 09 mei 2007 12:07
Kenteken: HK-04-TG
Type: LJ80Q
Bouwjaar: 18 jan 1982
Locatie: Schipluiden
Contacteer:

Re: Motor slaat niet aan...

Bericht door suzfan » 25 jan 2012 20:46

maar als je op de rotor 12v meet. zijn of je bougies stuk of je ontsteking. Wat je nog even kan proberen, als je er nog één heb liggen, een andere spanningsregelaar er tussen te zetten.
Roest?? NEE, HIJ IS VAN POLYESTER !!!!

Gebruikersavatar
lj80Robbie
Berichten: 3280
Lid geworden op: 10 mei 2007 17:13
Kenteken: 98-XRL-2
Type: LJ80Q
Bouwjaar: 19 feb 1982
Locatie: Zutphen

Re: Motor slaat niet aan...

Bericht door lj80Robbie » 25 jan 2012 21:11

zijn ook de bougiekabels vervangen :?:
ik zag dat je de rest vervangen had

Gebruikersavatar
Frankenstein
Kroegbaas
Kroegbaas
Berichten: 8206
Lid geworden op: 09 mei 2007 20:22
Kenteken: KD-315L
Type: LJ80Q
Bouwjaar: 26 mei 1983
Locatie: Schipluiden
Contacteer:

Re: Motor slaat niet aan...

Bericht door Frankenstein » 25 jan 2012 23:31

Offroadrunner schreef:
Frankenstein schreef:Heb je al gemeten of er stroom op de bobine komt? Dan weet je in ieder geval in welke helft van de ontsteking je moet gaan zoeken.
Zojuist gemeten, en ik meet 12 volt. Lijkt mij goed??

Maar waar nu verder zoeken??... :scratch:
Dan zit het waarschijnlijk ergens tussen de bobine en de bougies. Of het moet de bobine zelf zijn.
Eerst koffie...

The older I get, the better I was...

http://www.suzukilj80.nl

Gebruikersavatar
suzfan
Site Admin
Site Admin
Berichten: 2728
Lid geworden op: 09 mei 2007 12:07
Kenteken: HK-04-TG
Type: LJ80Q
Bouwjaar: 18 jan 1982
Locatie: Schipluiden
Contacteer:

Re: Motor slaat niet aan...

Bericht door suzfan » 26 jan 2012 10:44

Iets anders. Is je blok geaard???
Roest?? NEE, HIJ IS VAN POLYESTER !!!!

Gebruikersavatar
Dick
Berichten: 501
Lid geworden op: 27 dec 2010 21:07
Kenteken: tf-82-pf
Type: Overig
Bouwjaar: 06 apr 1986
Locatie: wijhe

Re: Motor slaat niet aan...

Bericht door Dick » 26 jan 2012 18:00

hoi harold kun je niet de wegenwacht bellen,daar was je geloof ik toch lid van.
op de alpen tour toch wel.
zij zullen het mischien wel kunnen meten.
D'N AERDVRUTTER
Sj413 V 86
Sj413 K 85
Sj410 V 87

Gebruikersavatar
Henri Berends
Berichten: 1219
Lid geworden op: 20 mei 2007 00:32
Kenteken: 85-RB-70
Bouwjaar: 01 feb 1980
Locatie: Doorwerth, Gelderland
Contacteer:

Re: Motor slaat niet aan...

Bericht door Henri Berends » 26 jan 2012 18:11

Dick schreef:hoi harold kun je niet de wegenwacht bellen,daar was je geloof ik toch lid van.
op de alpen tour toch wel.
zij zullen het mischien wel kunnen meten.
Of toch een vakgarage raadplegen. Scheelt mogelijk weer een hele week fietsen / ergeren.
Wie bewaart, die heeft wat.....

mr suzuki
Berichten: 566
Lid geworden op: 12 nov 2010 21:37
Kenteken: 40 NB 55
Bouwjaar: 0- 0-1978
Locatie: Heelsum

Re: Motor slaat niet aan...

Bericht door mr suzuki » 27 jan 2012 23:02

Harold hoe staat het er nu voor,????

Een LJ start toch bijna altijd ik vind het erg vreemd om dit allemaal te lezen

heb je wel vonk of niet op de bogie,s

je hebt alles al gedaan en gemeten

krijg je wel benzine in de carb ????
2013 Lustrum,dan zit ik al 30 jaar in de suzuki wereld.
Veel moois beleeft al die jaren pffff

mr suzuki
Berichten: 566
Lid geworden op: 12 nov 2010 21:37
Kenteken: 40 NB 55
Bouwjaar: 0- 0-1978
Locatie: Heelsum

Re: Motor slaat niet aan...

Bericht door mr suzuki » 27 jan 2012 23:16

mr suzuki schreef:Harold hoe staat het er nu voor,????

Een LJ start toch bijna altijd ik vind het erg vreemd om dit allemaal te lezen

heb je wel vonk of niet op de boogie,s

je hebt alles al gedaan en gemeten

krijg je wel benzine in de carb ????
Heb nog eens door t hele verhaal gelezen,ik snap er niks van als je alles vervangen heb dan moet je een vonk krijgen.

draai er eens een boogie uit,en hou die eens aan de zijkant in t uitlaat gat.

spuit er anders ff remmerieniger op.
2013 Lustrum,dan zit ik al 30 jaar in de suzuki wereld.
Veel moois beleeft al die jaren pffff

Gebruikersavatar
man power
Berichten: 711
Lid geworden op: 05 sep 2010 09:25
Kenteken: hk-82-xy
Bouwjaar: 09 jan 1981
Locatie: woensdrecht
Contacteer:

Re: Motor slaat niet aan...

Bericht door man power » 28 jan 2012 11:05

@marcel dat heeft mijn lj ook als ik door start slaat ie niet aan maar als ik hem zo maar net een paar keer aanraak slaat hij wel aan.en dat is als je startmoter te veel stroom pakt,denk ik toch
ik gebruik mijn 4wd regelmatig!!!

Gebruikersavatar
frisian-outlaw
Berichten: 242
Lid geworden op: 14 mei 2007 12:37
Kenteken: HK-77-HS
Locatie: Zwaagwesteinde
Contacteer:

Re: Motor slaat niet aan...

Bericht door frisian-outlaw » 28 jan 2012 13:30

Dat ligt hem aan je contactslot.
____
Hans
______________________
www.suzuki4x4friesland.tk

Plaats reactie