Huisregels

Algemene zaken, huisregels, mededelingen, tips, op- en aanmerkingen voor het gebruik van Suzuki-LJ80 en zaken die alle Suzuki-LJ80 gebruikers betreffen.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Offroadrunner
Beheerder
Beheerder
Berichten: 9972
Lid geworden op: 09 mei 2007 21:58
Kenteken: 63-ZB-67
Type: LJ80Q
Bouwjaar: 18 apr 1981
Locatie: 52°09'44.86"N 5°18'38.45"E
Contacteer:

Huisregels

Bericht door Offroadrunner »

Beste bezoeker,

Suzuki LJ80.nl probeert een laagdrempelig medium te vormen, waarin eenieder met affiniteit voor LJ80's in de breedste zin van het woord terecht kan om met 'gelijkgestemden' in contact te komen, waar men elkaar in geval van problemen (zowel technisch als met het oog op terreinrijden) een helpende hand kan bieden of waar men juist een oplossing voor een probleem kan vinden.

Over de Suzuki LJ80 is veel te zeggen. Het Internet biedt ons een unieke gelegenheid om erover te praten en te discussiëren. Discussies die in een volwassen en serene sfeer dienen te verlopen.

Om zowel nu als in de toekomst een goede werking te garanderen, zijn er een paar simpele (en logische) huisregels nodig:


Suzuki LJ80.nl is voor iedereen toegankelijk. Het is bedoeld om ideeën, meningen, kritieken en ervaringen met anderen te delen, maar ook om elkaar te helpen, adviseren, etc. Kritiek geven op iemand mag, maar stamp niet meteen iemand de grond in, laat deze kritiek opbouwend zijn.
Behandel iedereen met respect, bedenk dat niemand jou hoeft te helpen, maar dat dit gedaan word uit vrije wil.

Hier is geen plaats voor scheldtirades, dreigementen, beledigingen, gespam of ondoordachte puberpraat. Posts met zulke inhoud worden verwijderd en de posters ervan kunnen op sancties rekenen.

Overweeg alvorens een post te plaatsen. Onderzoek je vraag. Tracht uit te zoeken of je vraag eerder niet gesteld/beantwoord is. Het is de bedoeling een bepaald onderwerp slechts in 1 topic te posten, meerdere topics aangaande eenzelfde onderwerp worden desnoods verwijderd. Wees ook steeds duidelijk in het plaatsen van vragen of geven van antwoorden. Plaats enkel berichten waar de groep in zijn geheel iets aan heeft. Nutteloze berichten zorgen alleen maar voor een extra belasting van het forum (flooding).
Neem de moeite om eerst eens rond te kijken in het forum zodat je geen herhaling van een eerdere discussie veroorzaakt. Gebruik de 'ZOEK'-functie!

Zorg voor een duidelijke titel met kernwoorden zodat iedereen meteen weet waar het over gaat. Zodoende hoeven personen die geen interesse hebben in een bepaald onderwerp niet nutteloos topics door te nemen.

Probeer ook te vermijden het oorspronkelijk bericht volledig te herhalen door niet relevante delen er uit te knippen.

Vermijd afdwaling!
Respecteer de oorspronkelijke post en blijf bij het onderwerp. Indien je binnen een bepaald topic nieuwe vragen te binnen schieten, twijfel dan niet om een nieuw topic aan te maken. Zoniet zal kostbare informatie onvindbaar zijn voor geïnteresseerden.

Maak geen overmatig gebruik van smilies, Dit veroorzaakt een nutteloze overlast voor de webserver en een verhoging van het dataverkeer dat helaas niet ongelimiteerd is. Enkele smilies zeggen meer dan voldoende ;-) .

Het is mogelijk in je posts opmaak te gebruiken. Doe dit echter functioneel zodat ze bijdragen tot de duidelijkheid van een boodschap en andere gebruikers niet nodeloos storen.

Het is mogelijk om foto's in een post op te nemen. Deze mogen echter maximaal 800*600 bedragen.
Posts of zelfs volledige threads (= een reeks posts) die indruisen tegen bovenstaande regels kunnen door de moderators verwijderd worden.

Posters zijn ten alle tijde verantwoordelijk voor de uitspraken en mededelingen in de door hun gedane posts en deze hoeven dan ook niet altijd door Suzuki LJ80.nl gedeeld te worden.


Wat ritten/meetings betreft georganiseerd door organisaties, clubs of individuen houden wij er de volgende policy op na:

Alle posts die hier op Suzuki LJ80.nl worden gegeven zijn de standpunten van de organiserende organisaties, clubs of individuen en hoeft niet altijd door Suzuki LJ80.nl gedeeld te worden.
Eenieder is vrij ritten/meetings te organiseren en hiervoor eventueel een vergoeding te vragen. Indien echter gebruik wenst gemaakt te worden van de naam Suzuki LJ80.nl moet dit vooraf kenbaar gemaakt worden aan de moderators of site-admin.

Belangrijke mededeling m.b.t. 'crossen' en 'crossers':
Helaas komt het op 4x4 forums soms voor, dat leden vragen om mogelijkheden tot 'crossen' of oproepen tot 'crossen' plaatsen. Hetzij op al of niet openbare, onverharde wegen en paden en/of in de vrije natuur. Dergelijke vragen en oproepen zijn op dit forum zonder meer VERBODEN. Betreffende posters zullen - zonder nadere opgaaf van redenen - direct worden beBANned. Daarnaast zullen alle bekende gegevens van dergelijke posters in een 'blacklist' worden opgenomen.


Particulieren die LJ80 gerelateerde waar aanbieden, mits op niet commerciële basis mogen gratis van Suzuki LJ80.nl gebruik maken om hun spullen te verkopen. Commerciële aanbieders van 4x4- waar dienen zich vooraf aan te melden bij de moderators of site-admin.


De beheerders van Suzuki LJ80.nl doen hun uiterste best om zoveel mogelijk berichten inhoudelijk te controleren. Toch kan het gebeuren dat een bericht ontsnapt aan onze aandacht of niet snel genoeg bekeken wordt. In dat geval kun je ons altijd waarschuwen. Opmerkingen ivm Suzuki LJ80.nl kunnen altijd kenbaar worden gemaakt aan de moderators of site-admin.

Laat ons samen ons best doen om dit forum volwassen, opvoedend en aangenaam te houden.

Hartelijk dank en veel plezier!

Het Suzuki LJ80.nl team
Groeten / Grüße / Regards, ]-[arold
Afbeelding
WWW.OFFROADRUNNER.NL
LJ80-traveling to: Andorra, Belgium, Denmark, France, Germany, Italy, Luxembourg, Monaco, Norway, Poland
Gebruikersavatar
Offroadrunner
Beheerder
Beheerder
Berichten: 9972
Lid geworden op: 09 mei 2007 21:58
Kenteken: 63-ZB-67
Type: LJ80Q
Bouwjaar: 18 apr 1981
Locatie: 52°09'44.86"N 5°18'38.45"E
Contacteer:

Bericht door Offroadrunner »

Omdat we de laatste tijd met grote regelmaat 'ongewenste gasten' op bezoek krijgen, hebben we besloten om per directe ingang alle Gmail adressen te blokkeren! Iedereen die zich vanaf nu met een Gmail adres wil regsitreren kan dat dus niet meer. Voor mensen die zich al hebben geregistreerd met een Gmail adres veranderd er niets.

Wij hopen zo een groot deel van de ongewenste gasten buiten de deur te houden.
Groeten / Grüße / Regards, ]-[arold
Afbeelding
WWW.OFFROADRUNNER.NL
LJ80-traveling to: Andorra, Belgium, Denmark, France, Germany, Italy, Luxembourg, Monaco, Norway, Poland
Plaats reactie